Page 2 of 2 FirstFirst 1 2
Showing results 11 to 13 of 13

Thread: Draw line dynamically?

  1. #11
    Join Date
    01.07.2008
    Location
    Salzburg, AT
    Posts
    1,023

    Default Re: Draw line dynamically?

    I will check if/how to design it and then add similar use case into my sample project with few other examples of trend XY supported by zenon Logic. But on public forum I'm not posting project backups or other binary files (security), only descriptions. If you want an ready sample then I propose you to contact your local COPA-DATA support officially.

  2. #12
    Join Date
    01.02.2016
    Posts
    51

    Default Re: Draw line dynamically?

    Quote Originally Posted by ursulak View Post
    I will check if/how to design it and then add similar use case into my sample project with few other examples of trend XY supported by zenon Logic. But on public forum I'm not posting project backups or other binary files (security), only descriptions. If you want an ready sample then I propose you to contact your local COPA-DATA support officially.

    Thanks Ursula for your effort...
    I found solution and do it manualy by calculating X, Y coordinates of reference point of line, width of line and angle....


  3. #13
    Join Date
    01.07.2008
    Location
    Salzburg, AT
    Posts
    1,023
    Best Answer

    Default Re: Draw line dynamically?

    This is how the inspiration by your use case looks then in the runtime in sample project :




    And the zenon Logic code delivering the coordinates of limit lines (green areas):




    But i'm not happy how the trend XY threats the last received limit value when after pre-draw of limits then only data about the measurement (the black curve) comes. The solution with pre-draw of limits works only when limit by 100% is the lowest any by display type "area" (not line),; so, it will not have nice display if the last limit would be bigger as those for lower %. And to setup this trend demands advanced knowledge in zenon, Historian and zenon Logic. 
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails 8bwQbyw9Cw.png   I4j5Z2J9JS.png   IoSuLPublf.png  

Similar Threads

  1. How to define register address dynamically?
    By kuki in forum Engineering Studio Logic & Logic Service (former zenon Logic Workbench & Runtime)
    Replies: 2
    Last Post: 16th November 2015, 12:01
  2. dynamically create Alarm Areas
    By mkerle in forum VSTA
    Replies: 1
    Last Post: 24th November 2011, 09:47
  3. How to draw mimics in zenon Editor
    By nahala in forum zenon Service Engine Supervisor
    Replies: 4
    Last Post: 27th April 2009, 08:31
  4. Trend Line
    By rloureiro in forum zenon Service Engine Supervisor
    Replies: 2
    Last Post: 16th December 2008, 10:52
  5. Dynamically changing alarm descriptions
    By mattsd in forum zenon Service Engine Operator
    Replies: 2
    Last Post: 9th November 2007, 10:44

Posting Rules

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •