Showing results 1 to 3 of 3

Thread: Zenon Internal Array Variable override with random value intermediately during RT execution

  1. #1
    Join Date
    17.04.2017
    Posts
    21

    Default Zenon Internal Array Variable override with random value intermediately during RT execution

    Hello,

    In our recent project and project's which commissioned 2 years back we had the following issue randomly.

    Issue is:
    We used Zenon Internal Array variable to save the default values. During RT startup we are updating some values as a default value using VSTA startup macro. After that we are not updating any values in Internal Array.

    During RT execution, values in this Array was changed to 0 (zero) or any other value in the array. Then it is again automatically changing to default values sometimes.

    This is happening randomly and in 2 years old projects also it is repeating. It is very surprise for us.

    Need your support to analyse this issue on urgent basis. Zenon 7.60 version is used.

    Regards,
    Dhanapal. 

  2. #2
    Join Date
    03.11.2015
    Posts
    35

    Default Re: Zenon Internal Array Variable override with random value intermediately during RT execution

    Hello,

    can you assure that the random value change is triggered by the VSTA startup macro. Are you e.g. wiriting a log file?
    Is the runtime restarted or reloaded?

    Did you think of setting the variable property 'Internal Variable -> Initial Value' instead of using a VSTA macro?



     

  3. #3
    Join Date
    17.04.2017
    Posts
    21

    Default Re: Zenon Internal Array Variable override with random value intermediately during RT execution

    Quote Originally Posted by c.f. View Post
    Hello,

    can you assure that the random value change is triggered by the VSTA startup macro. Are you e.g. wiriting a log file?
    Is the runtime restarted or reloaded?

    Did you think of setting the variable property 'Internal Variable -> Initial Value' instead of using a VSTA macro?


    Hai,

    Random value change is not happen from startup macro. Also RT is not restarted.
    But i need to check the reload condition. Can you confirm me whether reload the application will have impact the internal array values during RT execution.

    In my application i need a flexibility to change the initial value without editing the zenon editor program. So i created a startup macro. Initial value's are saved in text file and i am reading it in RT startup to maintain it.

    Regards,
    Dhanapal





Similar Threads

  1. internal variable configured as Network calculation but act as local
    By Peter.masereel in forum zenon Energy Edition
    Replies: 1
    Last Post: 29th June 2020, 16:10
  2. Header Project flashing random colours
    By smurfy in forum Engineering Studio & Service Engine (former zenon Editor & Runtime)
    Replies: 1
    Last Post: 22nd August 2013, 01:56
  3. Allocate 15 different variables with one internal variable
    By dario in forum Engineering Studio & Service Engine (former zenon Editor & Runtime)
    Replies: 4
    Last Post: 7th May 2013, 09:56
  4. Revision bit of Internal variable
    By ansab.tp in forum VBA
    Replies: 5
    Last Post: 16th April 2012, 01:26
  5. Replies: 0
    Last Post: 12th May 2010, 10:07

Posting Rules

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •