Showing results 1 to 6 of 6

Thread: IEC 61850 driver problem reading XCBR/Pos/stVal

Threaded View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1. #1
    Join Date
    21.01.2020
    Posts
    2

    Default IEC 61850 driver problem reading XCBR/Pos/stVal

    Hello everyone!
    I have a problem with IEC 61850 driver. I've imported variables from an IED and enabled reports, everything works as it should with one exception. The driver reads different values of XCBR/Pos/stVal node than other software, for example IED Explorer. Below is a short table of what values are read by ZEE and IED Explorer.


    The variable of interest was imported from IED with default settings which are shown in a screen below.

    Changing reading method of the variable from report to polling didn't change anything. My question is if it's possible that IEC 61850 driver reads the variable value incorrectly? The device I'm connected to was developed and produced by my company, we didn't have any problems with it in other applications.
    I'm using ZEE version 8.00 64 bit. Let me know if you need any further description/details to help me solve the issue.
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails Zee_IED_read.JPG   Variable_config.JPG  

Similar Threads

  1. Reading Values with the DDE-Driver from Excel
    By Acrobxo in forum zenon Supervisor
    Replies: 2
    Last Post: 3rd June 2019, 09:21
  2. Replies: 1
    Last Post: 28th August 2018, 08:45
  3. SICAM 230 IEC-61850 Driver Crash
    By bhavin_bvm in forum zenon Energy Edition
    Replies: 1
    Last Post: 28th March 2017, 11:51
  4. Problem with 61850 driver
    By shahrzad in forum zenon Energy Edition
    Replies: 1
    Last Post: 31st August 2009, 02:34
  5. Replies: 1
    Last Post: 1st April 2009, 14:31

Tags for this Thread

Posting Rules

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •