Showing results 1 to 5 of 5

Thread: Zenon Runtime connected to multiple PLCs

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1. #1
    Join Date
    12.09.2018
    Posts
    4

    Default Zenon Runtime connected to multiple PLCs

    Dear All,

    I would like to ask about network settings. Our Zenon application will communicate with multiple PLCs on the field (Beckhoff PLCs)
    But these PLCs are not on the same network, not in the same IP range. Therefor we have multiple network adapters in the computer for Zenon.

    My question is, how or where can I configure which network adapter is used for a specific PLC connection?

    For better understanding:
    LAN1: 192.168.1.x
    LAN2: 192.168.2.x
    PLC1 can be reached via LAN1 and PLC2 can be reached via LAN2.

    How can I configure PLC1 driver in Zenon to use LAN1?

    Any input is very much appreciated.

    Best regards,
    Zoltan Pasztor

  2. #2
    Join Date
    01.07.2008
    Location
    Salzburg, AT
    Posts
    765

    Default Re: Zenon Runtime connected to multiple PLCs

    There is no need for extra configuration, the drivers in zenon are recognizing automatically - basing on IP address of PLC - the subnet of IP. The drivers are then opening the IP sockets on the right network adapter.

    I suppose the subnet mask of LAN 1 is 255.255.1.0 and of LAN2 is 255.255.2.0. As they are unique there will be no problem.

  3. #3
    Join Date
    23.04.2019
    Posts
    1

    Default Re: Zenon Runtime connected to multiple PLCs

    Is your PLCs is working fine now? 

    happy birthday my love

  4. #4
    Join Date
    12.09.2018
    Posts
    4

    Default Re: Zenon Runtime connected to multiple PLCs

    Dear All,

    Thank you all the responses and sorry for my late reply.
    The system is working. The runtime communicates with 3 PLCs.
    I am in the middle of the commissioning but after that I will write a proper response in this thread.

    Greetings,
    Zoltan

  5. #5
    Join Date
    30.04.2019
    Posts
    1

    Default Re: Zenon Runtime connected to multiple PLCs

    Thank you so much. I had the same problem. Now resolved

Similar Threads

  1. Replies: 1
    Last Post: 18th October 2018, 14:18
  2. Replies: 5
    Last Post: 12th September 2017, 13:35
  3. connected clients diagnostic
    By fabio79 in forum zenon Supervisor
    Replies: 11
    Last Post: 24th September 2012, 09:27
  4. Multiple Monitor to display different pictures in Runtime
    By janlyndon in forum zenon Supervisor
    Replies: 1
    Last Post: 11th April 2010, 23:45

Posting Rules

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •