Showing results 1 to 4 of 4

Thread: Alarm doesn't appear at alarm Message List

  1. #1

    Default Alarm doesn't appear at alarm Message List

    Hi, I'm a beginner with Zenon 7.50 and I'm just playing to understand how Zenon works.

    I'm trying to visualize 2 alarms on a Alarm Message List but the only message that I can see is 'Creating List...'.

    What i done:
    1) I created 1 variable type 'HIHI_Level'
    2) I don't have a PLC and then I used an internal variable
    3) at Limit Value [2], section AML/CEL, I set 'In Alarm Message List' and set Alarm Group and Class (Alarm Group and Class set with Zenon's default setups)
    4) created and 'Alarm' window type 'Alarm Message List'
    5) I used a template to fill the Alarm window

    Also at project level I leaved default setups for 'Alarm Message List' and 'AML and CEL'.
    What did I forget or do wrongly ?

    Thank you

    Marco

  2. #2

    Default Re: Alarm doesn't appear at alarm Message List

    Quote Originally Posted by marco.naccini@goriziane.it View Post
    Hi, I'm a beginner with Zenon 7.50 and I'm just playing to understand how Zenon works.

    I'm trying to visualize 2 alarms on a Alarm Message List but the only message that I can see is 'Creating List...'.

    What i done:
    1) I created 1 variable type 'HIHI_Level'
    2) I don't have a PLC and then I used an internal variable
    3) at Limit Value [2], section AML/CEL, I set 'In Alarm Message List' and set Alarm Group and Class (Alarm Group and Class set with Zenon's default setups)
    4) created and 'Alarm' window type 'Alarm Message List'
    5) I used a template to fill the Alarm window

    Also at project level I leaved default setups for 'Alarm Message List' and 'AML and CEL'.
    What did I forget or do wrongly ?

    Thank you

    Marco
    Also I forced/forcedlinked alarm variable to a button in a screen.

  3. #3
    Join Date
    11.04.2017
    Posts
    23

    Default Re: Alarm doesn't appear at alarm Message List

    Hi Marco,
    you can try to set in alarm filter (also in the function that switch to alm page) some parameters like (no time filter ... variable name).
    I think I had same problem...

    Ciao,
    Andrea

  4. #4
    Join Date
    27.09.2011
    Posts
    4

    Default Re: Alarm doesn't appear at alarm Message List

    The issue has treated
    by the Italian support.

    In this case, in the project, the property “Network” was activated but no
    Server has been defined. Therefore, the RT started as Client and no alarms will
    registered.

    Deactivating the property “Network”
    à “Active”
    all alarms will recorded.


Similar Threads

  1. Replies: 10
    Last Post: 20th October 2013, 23:53
  2. Problems with alarm list and alarm time
    By dario in forum zenon Supervisor
    Replies: 4
    Last Post: 9th November 2012, 13:52
  3. Remove scrollbars from Alarm Message List
    By davide.galigani in forum zenon Supervisor
    Replies: 1
    Last Post: 29th March 2012, 00:53
  4. Alarm message list entries
    By douglasm in forum zenon Operator
    Replies: 2
    Last Post: 9th November 2009, 11:50
  5. Alarm Status Line and Alarm List
    By tomaslipa in forum zenon Supervisor
    Replies: 1
    Last Post: 21st January 2009, 12:02

Tags for this Thread

Posting Rules

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •