Showing results 1 to 2 of 2

Thread: Problem with 61850 driver

  1. #1
    Join Date
    13.03.2008
    Posts
    8

    Default Problem with 61850 driver

    I have a problem with 61850 driver in zenon.

    On my Laptop I have zenon 6.22 SP0. I connected it to a BCU and imported some command and response variables from 850 driver.

    Commands Data Type: BOOL
    Response Data Type: DINT

    When the command variable was 0 the response variable in zenon was 0
    When the command variable was 1, the response variable in zenon was 1

    It was working the same as it should and I could easily send commands from command picture without any problem.

    ----------------------------

    Our customer has the same zenon 6.22 SP0 on his PC

    When the command variable was 0 the response variable in zenon was 64
    When the command variable was 1, the response variable in zenon was 128

    The poroblem on this PC was that I couldn't send commands on/off correctly and I didn't know how to make the Reaction Matrices. I made different ReMas but none of them worked properly.

    (The hardware, variables and all setup in both projects were the same)

    I tried to solve this problem with the zenon 6.22 SP1, but it had the same problem.

    Do you know:

    -Where this difference in the value of the response variables is comming from?
    -How I should set the Reaction Matrices? Should the ReMas be the same for both commands and Response variables?

    Thank you and sorry for my long post,
    Shahrzad

  2. #2

    Default Re: Problem with 61850 driver

    did you try with the option "deactivate standard double point value mapping" in the IEC61850 driver configuration?

Similar Threads

  1. Driver problem
    By flajoso in forum Editor and Runtime Setup
    Replies: 5
    Last Post: 14th July 2008, 07:08
  2. Replies: 0
    Last Post: 21st August 2007, 08:43

Posting Rules

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •