Showing results 1 to 5 of 5

Thread: Zenon 7.50 SP0 zenAdminSrv is not started!

  1. #1
    Join Date
    10.02.2015
    Posts
    47

    Default Zenon 7.50 SP0 zenAdminSrv is not started!

    Hi,
    During Zenon 7.50 installation on Windows 7 Embedded Standard, a popup advised me the the zenAdminSrv is not started.

    Original message is wrote below:
    The service "zenAdminSrv" is not started! Due to this the startup tool can not be started!
    Please start the Service Manager "services.msc" and ensure the startup type of the service is "Automatic" and start the service.


    So I followed the tip but I saw that the service was already running in automatic configuration.

    I attached to the post two pictures that describe the problem.
    I need help!
    Please
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails zenon750error.jpg   zenon750-services.jpg  

  2. #2
    Join Date
    18.07.2011
    Posts
    136

    Default AW: Zenon 7.50 SP0 zenAdminSrv is not started!

    Hi.

    Could it be that you had a 7.50 preview version installed already? If so please do follow these steps here:
    http://forum.copadata.com/showthread.php?t=3658

    BR

  3. #3
    Join Date
    10.02.2015
    Posts
    47

    Default Re: AW: Zenon 7.50 SP0 zenAdminSrv is not started!

    Quote Originally Posted by johannes.foidl View Post
    Hi.

    Could it be that you had a 7.50 preview version installed already? If so please do follow these steps here:
    http://forum.copadata.com/showthread.php?t=3658

    BR
    Hi,
    I'm trying to install zenon750_FinalBuild25796_COPA-DATA, no preview is present cause pc is new.

  4. #4
    Join Date
    18.07.2011
    Posts
    136

    Default AW: Re: AW: Zenon 7.50 SP0 zenAdminSrv is not started!

    Thanks for that information.

    As it is a new PC, did you install all Windows updates before starting the installation and did you restart your PC after doing the updates?
    If not done please do all updates and try to install again.

    Is there a firewall and/or virus scanner active on that computer blocking the zenAdminSrv.exe?
    Please do deactivate both during installation and try to install again.


    you could also try a manual registration of the service:

    run the command line with administrative rights
    Navigate to the folder C:\Program Files\Common Files\COPA-DATA\zenAdminSrv
    Start the service zenAdminSrv.exe with the parameter -service

    zenAdminSrv:

    Folder: C:\Program Files\Common Files\COPA-DATA\zenAdminSrv
    Command: zenAdminSrv.exe -service


    If none of above mentioned steps succeeds please get in contact with your local support team. Send them the SCADALOG and SQL LOG as described in Manual -> Installation and updates -> error treatment

    BR

  5. #5
    Join Date
    18.07.2011
    Posts
    136

    Default AW: Re: AW: Zenon 7.50 SP0 zenAdminSrv is not started!

    or alternatively run our System Information collector tool and send this log to the support. It collects all needed setup logs and some additional system Information.

    The actual SIC: http://www.copadata.com/forums/showt...&highlight=sic

Similar Threads

  1. Zenon 7.00 SP0 build4
    By xeren in forum Editor and Runtime Setup
    Replies: 5
    Last Post: 6th June 2017, 08:00
  2. Zenon 7.20 SP0
    By yara in forum Editor and Runtime Setup
    Replies: 1
    Last Post: 10th August 2015, 05:28
  3. Zenon Editor v7.11 SP0 Build10238 can't be started!
    By yitlilee in forum Editor and Runtime Setup
    Replies: 5
    Last Post: 20th January 2015, 11:50
  4. Zenon 6.50 SP0 | Bitmap button
    By croc in forum zenon Supervisor
    Replies: 8
    Last Post: 21st December 2010, 13:33
  5. Zenon 6.50 Sp0 build 1 warning
    By skywalker in forum zenon Energy Edition
    Replies: 3
    Last Post: 11th August 2010, 08:19

Posting Rules

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •