Showing results 1 to 5 of 5

Thread: IEC61850: error starting zenon logic application

  1. #1
    Join Date
    10.02.2015
    Posts
    47

    Default IEC61850: error starting zenon logic application

    Hi,
    I have a problem in Zenon logic project, in specific during launch of the application.
    In the project, I configured an IEC61850 Client with many Master/port added in. Under each Master port, I created a ConnectionState variable that monitors communication among RTU (Server 61850) and driver 61850 Client.
    Project compilation doesn't return any error.
    When I try to download the application, in the Report tab in zenon logic mask minimized in icon tray, I can see following errors:

    T5BusExIec850m/QS//ConnectionState: Error adding variable
    T5BusExIec850m/QS//ConnectionState: Error adding variable
    Opening bus driver 'T5BusExIec850m' for cold resp. warm start failed
    Starting application failed

    Attached to this post you can find a screenshot about the problem.

    Thank

    Steven Costantini
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails errors.png  

  2. #2
    Join Date
    01.07.2008
    Location
    Salzburg, AT
    Posts
    831

    Default Re: IEC61850: error starting zenon logic application

    Hard to say - on your screenshot the properties of ConnectionState variables are not visible.
    How many ConnectionState variables you have in your project? Do they have unique names?

  3. #3
    Join Date
    01.07.2008
    Location
    Salzburg, AT
    Posts
    831

    Default Re: IEC61850: error starting zenon logic application

    an additional, not relevant, question - just because i'm curious about your use-case: on the screenshot i see you are using 'Win32 shared memory' driver too, what for?

    And a related question - is the problem reproducible if you create only 2 connections (so with only 2 RTUs) in driver?

  4. #4
    Join Date
    10.02.2015
    Posts
    47

    Default Re: IEC61850: error starting zenon logic application

    Quote Originally Posted by ursulak View Post
    Hard to say - on your screenshot the properties of ConnectionState variables are not visible.
    How many ConnectionState variables you have in your project? Do they have unique names?
    I have a ConnectionState variabiable for each Master/Port device, so 19 ConnectionState variable.
    However I solved the problem!!
    Read last reply of this Thread

  5. #5
    Join Date
    10.02.2015
    Posts
    47

    Default Re: IEC61850: error starting zenon logic application

    I solved the problem. Problem was caused by a missing license in my pc.
    Launching only Zenon Logic with Logic runtime manager, a popup advised me there was a problem with my license, instead, launching Zenon Logic after launched zenon runtime, no problems occured.

    Win32 Shared Memory permits to my project to communicate with an external software (not zenon logic application)

Similar Threads

  1. Re: Zenon 7.10: Application error during installation
    By milad2002b in forum Editor and Runtime Setup
    Replies: 1
    Last Post: 10th June 2014, 08:51
  2. Zenon 7.10: Application error during installation
    By croc in forum Editor and Runtime Setup
    Replies: 4
    Last Post: 28th May 2014, 14:02
  3. IEC61850 Commands through Zenon Logic
    By knubla in forum Drivers
    Replies: 4
    Last Post: 16th May 2014, 12:12
  4. Replies: 0
    Last Post: 7th August 2008, 11:57
  5. error message when starting the Runtime
    By martinw in forum zenon Operator
    Replies: 0
    Last Post: 20th August 2007, 07:06

Posting Rules

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •