Page 2 of 2 FirstFirst 1 2
Showing results 11 to 14 of 14

Thread: Colour and infrared sensors

  1. #11
    Join Date
    09.08.2014
    Posts
    8

    Default Re: Colour and infrared sensors

    Main problem is that PORT_X_VALUE (Colour Sensor is connected to Port X, where X is 0,1,2 or 3) is always equal 0.0 (PORT_X_STATUS is equal 0)

  2. #12
    Join Date
    02.08.2012
    Posts
    4

    Default Re: Colour and infrared sensors

    hello everybody,
    i have a problem with the colour sensor, i will try discribe exactly what is append.
    in my ev3 hardware i have the follow ports used:
    port 1 : touch sensor
    port 2 : infrared sensor
    port 3: colour sensor
    in zenon logic i created the IO Drivers , when i go online, i made the the follow steps:
    1. I test touch sensor, and is ok
    2. I test the proximity sensor of infrared, with port_1_status with 0 value and mode with 0 too.
    3. the colour sensor is blinking in red colour since begining. the status port have the value 1, when i force the mode to value 1, the sensor blink a blue light one time, and change to red blink again. no any kind of value i have received
    4. the infrared sensor stops working, and status changed to 1.

    I hope someone have the solution, thanks.

    best regards
    Josť

  3. #13
    Join Date
    13.08.2013
    Posts
    57

    Default Re: Colour and infrared sensors

    Hi,
    we could reproduce this issue and will investigate it further.
    We will keep you updated

    Best regards

  4. #14
    hansvanzijp Gast

    Default Re: Colour and infrared sensors

    Hello,

    I now have V1.3/8.2.101109 running on the EV3.
    Has anybody figured out how to use the sensors?
    I have a coloursensor (6008919) and a combined sensor (6009811) but no idea to get any usefull information.

    I have the Mode, Status and Value variables but don't know which mode to use.
    I found a few things:
    For the combined sensor Mode=0 is working as a distance sensor, and mode 2 gives the buttons on the remote control. I have not found how to get the distance and direction to the beacon.

    The coulor sensor is not reacting at all.
    Any ideas??

    Best Regards,

    Hans.

Similar Threads

  1. changing object colour from multiply variables
    By mattsd in forum zenon Supervisor
    Replies: 4
    Last Post: 12th November 2007, 02:09

Posting Rules

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •