Showing results 1 to 3 of 3

Thread: Freezing screen in runtime

  1. #1
    Join Date
    21.07.2011
    Posts
    12

    Default Freezing screen in runtime

    Dear,

    I made upgrade project from V6.22 to V7.00. Project is upgraded normally without errors.
    In Runtime when I pushing buttons that switch screens faster (clicking on buttons every seconds) after few switching the screen is freeze and not possible any action. If I pushing buttons with interval of 5 seconds everything works normally. After freezing I must terminate Runtime in Task Manager.

    In LOG file I found error that is maybe related with this: 100ms Timer has not cycled for 288960ms 0003 .\ZENONRT.CPP 0007 CZenonrtApp::MonitoringThread 0004 396


    In Zenon 6.22 Runtime there is no problem that kind.

    If anybody have solution please write.

    Albert Nemet

  2. #2
    Join Date
    30.05.2007
    Location
    Salzburg
    Posts
    879

    Default Re: Freezing screen in runtime

    Such freezing issues (together with the mentioned error message in the log) are mostly due to VBA.

    You can disable VBA by editing the file "zenon6.ini", and change in the section [VBA] the setting to EIN=0, and then restart the runtime. If the runtime then works normally, you need to check your VBA code.

    You mave also have a look into the help documentation at the chapter
    Manual -> Project conversion
    where you can find detailed information what has changed in the according newer versions


    regards,
    herbert


  3. #3
    Join Date
    22.03.2018
    Posts
    4

    Default Re: Higher CPU load Error

    Hi,
    I've created a VSTA logic to write values in a text file. The same file will be copied by another Server PC, frequently. No Runtime error was encountered when running zenon as a standalone model. But when integrating with server PC, CPU load gets increased and results in the errors which are listed in the attachment.  
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails ErrorDueToCPU_load.png  

Similar Threads

  1. Freeze Notepad (text screen) in Runtime
    By dario in forum zenon Supervisor
    Replies: 5
    Last Post: 22nd May 2013, 08:17
  2. Close one screen, opens other screen
    By dario in forum zenon Supervisor
    Replies: 3
    Last Post: 14th November 2012, 10:34
  3. What’s the reason for freezing the value of dynamic element?
    By shahramkh59 in forum zenon Supervisor
    Replies: 1
    Last Post: 25th August 2009, 09:55
  4. Replies: 1
    Last Post: 1st April 2008, 11:58

Posting Rules

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •