Showing results 1 to 6 of 6

Thread: Zenon 7 registration error with "ZenDbSrv is running" message

  1. #1

    Default Zenon 7 registration error with "ZenDbSrv is running" message

    Hello, support team!

    I try to switch into 7.00 SP 0 Build 5 on my windows 7 32 bit from 6.51 SP 0 Build 14 using Startup Tool.
    During this process I get error window (see attachment), then Startup Tool finished its work.
    How to start 7.00?
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails zenon7 failed zenDbSrv.png  

  2. #2
    josefm Gast

    Default Re: Zenon 7 registration error with "ZenDbSrv is running" message

    Hi,

    have you changed the settings in the zenDB.ini?
    Or anything in the properties of the database settings like in the screenshot attached?

    Usually the settings in the properties of the startup tool are mandatory, so please check these settings because it seems that the zenDBsrv cannot start and this can be caused by wrong connection settings.


    Best regards
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails zenonDBsettings.png  

  3. #3

    Default Re: Zenon 7 registration error with "ZenDbSrv is running" message

    Hi,
    Unfortunately i didn't change zenDB.ini file.
    Moreover I copied zenDB.ini file from another computer where zenon 7 start OK with no result.
    Any other suggetions? As I understand Diagnostic Viewer is not appliable for startup tool diagnostic.
    May be I can try to repeat Startup Tool actions manually?

  4. #4
    Join Date
    20.08.2009
    Posts
    293

    Default AW: Zenon 7 registration error with "ZenDbSrv is running" message

    Hi,

    can you check the file version of your zenAdminSrv.exe (C:\Program Files\Common Files\COPA-DATA\zenAdminSrv)

    Regards,
    Bernhard

  5. #5

    Default Re: AW: Zenon 7 registration error with "ZenDbSrv is running" message

    Hi,
    zeAdminSrv file version is 7.0.0.705 last changed 11.12.2012

  6. #6

    Default Re: AW: Zenon 7 registration error with "ZenDbSrv is running" message

    I think I found solution - Reason was in my antivirus update.
    After antivirus disable everithing is OK. Thanks for your help.

Similar Threads

  1. Zenon 6.51sp0 Microsoft Visual Basic "System error &H80040111"
    By iop_p in forum Editor and Runtime Setup
    Replies: 3
    Last Post: 27th March 2013, 22:40
  2. Replies: 0
    Last Post: 23rd March 2010, 04:16
  3. Replies: 2
    Last Post: 9th June 2009, 12:53
  4. "prepare this blank disc" message when inserting 6.22 DVD
    By markclemens in forum Editor and Runtime Setup
    Replies: 0
    Last Post: 21st February 2008, 13:43
  5. Replies: 0
    Last Post: 18th September 2007, 14:12

Posting Rules

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •