Showing results 1 to 1 of 1

Thread: Communication problem with DNP3 device

  1. #1
    Join Date
    26.11.2009
    Location
    automationengineer20@gmail.com
    Posts
    59

    Default Communication problem with DNP3 device

    Hi,

    I have some problems in communication with a RS485 serial dnp3 device. Some times disconnection happens in communication between zenon and device for few seconds. These interruptions are not periodic and usually their duration times are close together.

    In this situation, due to Rx/Tx LED of serial device server are off and its software indicates no transmission data, there is no Send/Receive message between both sides. In addition all variation data and executed commands will be send after expiring timeout in both direction.

    I could not find out its reason, the device not response or zenon not request in this duration?

    Also I provide two log files, device profile documentation as attachments and device current communication setting as below:

    Linklayer Confirmation Timeout: 0ms
    Linklayer retry Count: 1
    Appl.layer Confirmation Timeout: 5000ms
    Appl.layer Confirmation mode: event only
    Unsolicited resp. mode: disable


    1- Could you please help me in this case?
    2- What does mean the below message in “Trace message” column of DiagViewer?
    **** zenOnDNP3Master5 Duplicate request removed from message queue ****~

    Thanks in advance
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails DNP3DeviceProfileDocument.pdf  
    Attached Files Attached Files

Similar Threads

  1. Multiple Master in DNP3 process gateway
    By rolindo in forum Drivers
    Replies: 13
    Last Post: 30th August 2010, 08:55
  2. watchdog for IEC61850 device
    By hoscillada in forum zenon Energy Edition
    Replies: 3
    Last Post: 20th April 2010, 23:40
  3. timeout in dnp3 driver
    By roberto1978 in forum Drivers
    Replies: 1
    Last Post: 16th April 2010, 00:08
  4. Process gateway-DNP3
    By rolindo in forum Drivers
    Replies: 1
    Last Post: 17th December 2009, 02:03
  5. CE Device won't comm. with PLC
    By scotttee in forum zenon Operator
    Replies: 5
    Last Post: 9th March 2009, 14:13

Posting Rules

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •