Showing results 1 to 4 of 4

Thread: Open screen before .Show()

  1. #1
    Join Date
    25.01.2021
    Posts
    12

    Frage Open screen before .Show()

    Hi, how to open screen in C# before .Show() ?

    in zenon help I can't find example, and link to vba example

    https://onlinehelp.copadata.com/Cont...347a7c4215f623

  2. #2
    Join Date
    02.02.2012
    Posts
    16

    Default Re: Open screen before .Show()

    Hi Oleksandr,

    usually, you don't need to call the method
    Code:
    IScreen.Show()
    . For opening a screen a zenon function of type Screen switch has to be executed. This function will bring the screen to the foreground, too.

    A zenon function cut be executed by calling
    Code:
    IFunction.Execute()
    . (https://onlinehelp.copadata.com/Content.html?product=addin&version=1000&lang=en&id =c_cdbe1d8750b66c929ccb59c539e2d58e#)

  3. #3
    Join Date
    25.01.2021
    Posts
    12

    Default Re: Open screen before .Show()

    Quote Originally Posted by martin_f View Post
    Hi Oleksandr,

    usually, you don't need to call the method
    Code:
    IScreen.Show()
    . For opening a screen a zenon function of type Screen switch has to be executed. This function will bring the screen to the foreground, too.

    A zenon function cut be executed by calling
    Code:
    IFunction.Execute()
    . (https://onlinehelp.copadata.com/Content.html?product=addin&version=1000&lang=en&id =c_cdbe1d8750b66c929ccb59c539e2d58e#)



    Hi,

    yes I resolved that as u describe. But that way leads to lot of function aggregation in project. May I avoid of using existing functions or scripts in project?

  4. #4
    Join Date
    10.12.2007
    Posts
    275

    Default AW: Open screen before .Show()

    You could use a dummy function of type screenswitch and change the called screen by the addin before you call the Execute() method.
    I didn't test it, but should work.
    Last edited by mst : Yesterday at 09:31 Reason: Wrong methodname Start() instead of Execute()

Similar Threads

  1. Open screen if variable value is?
    By milosh in forum Engineering Studio & Service Engine (former zenon Editor & Runtime)
    Replies: 1
    Last Post: 15th November 2021, 20:20
  2. screen resizes in editor after open and has to be closed and reopened
    By photomaddd in forum Engineering Studio & Service Engine (former zenon Editor & Runtime)
    Replies: 1
    Last Post: 19th May 2017, 16:24
  3. how to show cleared value in alarm, etc.
    By mnette81 in forum Engineering Studio & Service Engine (former zenon Editor & Runtime)
    Replies: 0
    Last Post: 5th December 2013, 10:09
  4. Open function on specific screen
    By softart2 in forum VSTA
    Replies: 2
    Last Post: 2nd June 2011, 04:23
  5. Zuweisung der Systemvariable last open screen
    By brenner in forum Engineering Studio & Service Engine (former zenon Editor & Runtime)
    Replies: 2
    Last Post: 27th October 2010, 08:46

Posting Rules

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •