Showing results 1 to 2 of 2

Thread: Problem during driver iec870_103 implement

  1. #1
    Join Date
    30.06.2020
    Posts
    3

    Default Problem during driver iec870_103 implement

    Hi everybody,
    I need your help!!
    Here i am going to communicate with some protection relays using 5-103 protocol, but when i used the simulator to communicate with zenon driver, i found the first telegram sent by the driver is "10 47 01 48 16", that means the function code is 7. Actually this function code is reserved in the IEC60870-5-103 standard, the simulator and the protection relays could not identify this function code, and the communication could not be established.
    Can somebody give me some advices?
    The used version of zenon is 8.20.
    Thanks!
    Last edited by ian1453_yin : 10th November 2021 at 05:49

  2. #2
    Join Date
    01.07.2008
    Location
    Salzburg, AT
    Posts
    1,039

    Default Re: Problem during driver iec870_103 implement

    The driver sends as first the 'Reset Frame Count Bit' frame like defined by the standard.  Why you think it is the function code 7?

    I propose you to contact your local COPA-DATA support and send the project backup (driver configuration), driver LOGs (including the DEEPDEBUG level, but of the driver, not of zenon Runtime...) and best - Wireshark sniff too.

Similar Threads

  1. Replies: 2
    Last Post: 14th October 2020, 03:31
  2. Replies: 5
    Last Post: 1st June 2018, 18:39
  3. Sql Driver Problem
    By mcavdar in forum Drivers
    Replies: 13
    Last Post: 27th January 2013, 05:43
  4. Replies: 1
    Last Post: 3rd August 2010, 10:02
  5. Replies: 0
    Last Post: 12th May 2010, 09:58

Tags for this Thread

Posting Rules

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •